bezár
 

art&design

2013. 03. 14.
Ferenc József-szobrot kap Gödöllő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes használatba kapja Gödöllő a Machura család tulajdonában álló Ferenc József-mellszobrot. A felállítás költségeiről csütörtökön döntött a képviselő-testület - közölte az MTI-vel a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.
Péterfi Csaba elmondta: a Gödöllőn élő Machura-Simon Anna és édesapja, Martin Machura felajánlása értelmében a város ellenszolgáltatás nélkül állíthatja fel az ismeretlen alkotótól származó, Ferenc József császárt ábrázoló márvány mellszobrot annak eredeti kőtalapzatával. 
   
A kommunikációs vezető hozzátette: az 1917-ben felavatott, később Martin Machura ausztriai udvarházában őrzött szobrot tavaly ősszel szállította Gödöllőre a tulajdonos, aki saját költségén újíttatta fel, hogy eredeti szépségében adhassa át a városnak. A köztéri alkotást a királyi kastély előtti zárt, csak időszakosan látogatható előkertben helyezik el a szobor védelme érdekében. 
   
A felállítás költségeit a város viseli, erről csütörtökön döntött a képviselő-testület, átadását a gödöllői koronázási hétvégéhez kapcsolódva június 7-re tervezik - tette hozzá Péterfi Csaba.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés