bezár
 

art&design

2013. 03. 24.
Megnyílt a XXII. Debreceni Tavaszi Tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művészeti egyetemek hallgatói és magángalériák is részt vesznek a 22. alkalommal rendezett Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely hagyományosan a hajdú-bihari képzőművészeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra.
Idén a kiállítók között vannak a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói, míg az alkotások a Kölcsey Központ mellett a Hal Köz Galériában, a Sesztina Galériában és a Simonffy Galériában is láthatók.

A tárlatra 2012 után készült, még országos kiállításon be nem mutatott alkotásokkal lehetett nevezni. Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere a tárlat szombati megnyitóján azt emelte ki, hogy a városban nagy közönsége van a kultúrának, a képzőművészetnek, amit szerinte az is jelez, hogy a megnyitóra zsúfolásig megtelt a Kölcsey Központ Bényi Árpád terme.

A közönség előtt Szakolczay István műkritikus nyitotta meg a főként festményeket felvonultató kiállítást, amely - szavai szerint - "az érték hatalmát hirdeti".

A mostani tárlatra összesen 70-en jelentkeztek, közülük 47 alkotó 72 festményét, rézkarcát, metszetét, szobrát, fényképét és más műalkotását tekinthetik meg az érdeklődők április 10-ig.

A zsűri döntése alapján idén díjazták Kurucz Petra szobrászművészt, Burai István festőművészt, Varga Tamás fotóművészt, Lukács Gábor festőművészt, Madarász Kathy Margit textilművészt, Fátyol Zoltán festőművészt és Durucskó Zsolt grafikusművészt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés