bezár
 

art&design

2013. 03. 26.
VI. Országos Művészeti Diákköri Konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
VI. Országos Művészeti Diákköri Konferencia Közel 400 művészeti hallgató verseng három napon át Egerben, április 2-án kezdődik a VI. Országos Művészeti Diákköri Konferencia.
A XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia a hazai felsőoktatási tehetséggondozás legnagyobb seregszemléje. 2013. április 2-4. között az egri Eszterházy Károly Főiskola ad otthont az OTDK keretében immár hatodik alkalommal megszervezett VI. Országos Művészeti Diákköri Konferenciának. Az országos felsőoktatási verseny művészeti és művészettudományi szekciójába kilenc magyarországi és egy határon túli város 18 intézményéből közel 400 hallgatót várnak. A művészetet és művészetközvetítést tanuló hallgatók a képzőművészet, a zene, a művészetelmélet területén 32 szekcióban mérik össze tudásukat kiállítások, zenei bemutatók, tudományos előadások formájában. A munkákat neves művészek és elméleti szakemberek ‒ művészeti felsőoktatási intézmények oktatói ‒ bírálják el.

A háromnapos rendezvény az EKF Vizuális Művészeti Tanszéke szervezésében valósul meg. Amint azt Erőss István tanszékvezető, a VI.OMDK ügyvezető elnöke megfogalmazta, „az itt kiállított, illetve előadott 373 mű a művésszé válás folyamatának pillanatfelvétele, egyszersmind látleletet egy generáció kreativitásáról, gondolkodásmódjáról, világlátásáról.” A tanszékvezető kiemelte még, hogy a Művészeti Diákköri Konferencián részt vevő diákok iskolájuk legtehetségesebb hallgatói. „Ők lesznek a minket körülvevő tárgyak tervezői, alkotói, vizuális környezetünk kialakítói, ők fogják tanítani a következő generációkat esztétikai érzékenységre, vizuális és zenei igényességre és az adott kor művészetének befogadására való nyitottságra. De nem csak emiatt érdemes odafigyelni e fiatal tehetségekre. Ezek a hallgatók pedagógusként vagy alkotó művészként nagymértékben befolyásolják majd egy közösség, egy térség több generáción átívelő vizuális, zenei kultúrájának színvonalát, és ebből következően bizonyos mértékig életminőségének fokát.”

Eger, 2013. 03.26.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés