bezár
 

art&design

2013. 03. 29.
Április 11-én kísérik utolsó útjára Matusz Károlyt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Április 11-én délután négy órakor, a Győr Kismegyer városrészében lévő malomsori temetőben kísérik utolsó útjára Matusz Károly fotóriportert, az MTI volt Győr-Moson-Sopron megyei tudósítóját - tudatta a család pénteken.
A temetés után a kismegyeri templomban Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát tart istentiszteletet a csütörtök hajnalban, életének 67. évében elhunyt tudósítóért.
   
Matusz Károly 1969-től már a Magyar Távirati Irodát tudósítva adott hírt a megyei eseményekről. Rövid bútorgyári kitérő után került a helyére, 1974-ben állást kapott a megyei napilap fotórovatánál. 
   
1977-ben elvégezte a MÚOSZ újságíró iskolájának fotóriporteri szakát. A Kisalföldnél 1980-ig dolgozott. 1986-ban lett főállású tudósító a Magyar Távirati Irodánál, amelynek munkatársaként 2005. szeptember végéig dolgozott. 
   
Az archívum százhetvenezer felvételt őriz tőle. Képei számos magyarországi és nemzetközi kiállításon szerepeltek. Tevékenységének értékes fejezetei a Győri Balett első tíz évének, az Audi győri honfoglalásának és a Rába-gyár sikereinek megörökítése, a határnyitás, a vasfüggöny lebontásának dokumentálása. 
   
Munkáját az év vidéki fotóriportere címmel, francia szakmai nívódíjjal, 2005-ben képzőművészeti kategóriás, regionális Príma-díjjal ismerték el. Győr városától 2004-ben sajtódíjat, 2012-ben Pro Urbe-díjat kapott.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Jon Watts: Pókember: Idegeben
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés