bezár
 

art&design

2013. 04. 04.
Magyar és szlovák képzőművészek kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar és szlovák képzőművészek, festők, grafikusok, szobrászok és fotósok kiállítása nyílik pénteken Mosonmagyaróváron a Flesch Károly Kulturális Központban.
A Nyugat-Dunántúlon és a szlovákiai Csallóközben alkotó művészeket összefogó Kortárs Művészeti Panoráma (KOMP) idei vándorkiállításának első állomásán kilenc anyaországi alkotó, illetve a szomszédos Szlovákiában tevékenykedő tíz magyar és szlovák művész munkáit vonultatja fel – mondta Varga György, a szerveződés kuratóriumának elnöke csütörtökön az MTI-nek.    

Most először négy érsekújvári képzőművészt is meghívtak, ők festményeket, kisplasztikákat és fotókat küldtek a tárlatra. A KOMP négyéves fennállása óta első ízben Érsekújváron is "kiköt": az április 21-ig Mosonmagyaróváron látható tárlat anyagát május elején viszik Érsekújvárra. A mosonmagyaróvári kiállításon fakompozíciókat tár az érdeklődők elé Lipcsey György, a csallóközi Dunaszerdahelyen élő Munkácsy-díjas képzőművész, fotógrafikákat mutat be a közösség másik Munkácsy-díjasa, a Somorján alkotó Mayer Éva grafikusművész.

A nyugat-dunántúli alkotók, köztük Borbély Károly, Kurcsis László, Varga György és Lebó Ferenc legújabb munkáikat, pasztelleket, grafikákat, festményeket és szobrokat mutatnak be. A KOMP tárlatát minden hónapban más helyszínre viszik. A Duna két oldala közötti kapcsolatokat erősítő kezdeményezést támogatják a kiállításokat fogadó települések önkormányzatai.

A helyi Rotary klub a kezdetektől segíti az összefogást, kapcsolatai révén a bemutatkozási lehetőségeket is évről évre szélesíti a művészek számára. Közreműködése nyomán a tervek szerint decemberben Bécsben is bemutatkozik a KOMP.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés