bezár
 

art&design

2013. 04. 04.
Graham Howes előadása a MOME TransferLab és a MOME Doktori Iskola közös szervezésében
2013. április 10. szerda 18.00, 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. A 104.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Graham Howes előadása a MOME TransferLab és a MOME Doktori Iskola közös szervezésében Vallás és művészet összetett viszonyát vizsgálja angol nyelvű előadásában Graham Howes, a Trinity Hall (Cambridge University) emeritus tagja és az Art+Christianity Enquiry (ACE) egyik védnöke április 10-én, 18 órás kezdettel, a MOME TransferLab és a MOME Doktori Iskola közös szervezésű estjén.
Az 1980-as évek végén alakult ACE a kortárs vallási és művészeti folyamatok kapcsolatának egyik fő elemző fórumává vált. Vallás és művészet párbeszédének lehetősége, különös tekintettel a modernség során kettejük között létrejött távolságra, alkotja fő témáját "A szakralitás művészete - Bevezetés a hit és művészet esztétikájába" című könyvének is, amely kiemelkedő fogadtatásban részesült mind a tudományos szakma, mind az egyházi értelmiség részéről (többek között Canterbury érseke, valamint a Royal College of Art rektora méltatta), s amelynek magyar fordítása 2011-ben jelent meg a Bencés Kiadó gondozásában.

Időpont: 2013. április 10. szerda 18.00
Helyszín: 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. A 104.

Facebook-eseményünk elérhető itt:
https://www.facebook.com/events/516130175091113/

Az előadás nyilvános és ingyenes.
Mindenkit szeretettel várnak!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés