bezár
 

art&design

2013. 04. 11.
Fiatal képzőművészek nemzetközi biennáléja Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy kétszáz fiatal alkotó mutatkozik be péntektől a Budapest Art Expo Alapítvány által rendezett kiállításon a szentendrei MűvészetMalomban.
"Szentendrén új generáció mutatkozik be, amelynek tehetséges képviselői a kortárs hazai művészet alakulásának máris fontos és egyre jelentősebb szereplői" - fogalmazott Gergely Mariann, a Szépművészeti Múzeum–Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze, a Budapest Art Expo Alapítvány kuratóriumának elnöke.
   
A kiállításon megjelenésre pályázni lehetett, 40 évesnél fiatalabb magyar és külföldi művészek jelentkezhettek. Mintegy kétszázan adták be alkotásaikat, Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából.    

A pályázatok között a legváltozatosabb képzőművészeti műfajok képviseltetik magukat: a hagyományos festészet, grafika, szobrászat mellett a fotó, a videó, a számítógépes művészet és az installáció is megjelenik.
 
"A beküldött pályaművek tükrözik a jelenleg népszerű stílusirányzatokat, a nemzetközi trendek hatását, ugyanakkor széles skáláját mutatják az egyéni kezdeményezéseknek, a sajátos formai megoldásoknak" – jellemezte az idei anyagot a művészettörténész.    

Az augusztus végéig látható kiállítással az alapítvány segíti a fiatal, még kezdő, részben ismeretlen művészek bemutatkozását, elindulását a pályán. A tárlat egyúttal megmutatja, a fiatal alkotók hogyan látják, értik és érzik a körülöttük lévő világot – tette hozzá Gergely Mariann.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
Interjú Révész Emesével az 1. Budapesti Illusztrációs Fesztiválról és napjaink (gyerek)könyv-illusztrációjának hazai helyzetéről
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés