bezár
 

art&design

2013. 04. 17.
A Holdudvar villanásai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Holdudvar Galéria a 2013-as szezont a vizuális új média-művészetnek szenteli, és hónapról hónapra igyekszik fiatal magyar képzőművészek, videóművészek és filmesek alkotásait bemutatni.
A kiállítótérben megjelenő videók havonta változnak, elsőként Szigeti G. Csongor médiaművész PULSE (Villanások) című videóinstallációja lesz látható 2013. április 9-től. Egy pulzáló fénycsővel szerelt hirdetőtábla, az útkereszteződésben villogó sárga fény, lerobbant troli hátsó lámpája, az éjjelnappali bolt figyelemfelkeltő ünnepi kivilágítása, buhera kapcsolószekrény ledje a kapualjban, vagy egy kiállítótérben haldokló neoncső... mind olyan tipikus jelenségek, amelyekre csak néhány kivételes, abszurd helyzetben adódik meg a rácsodálkozás lehetősége.
Szigeti G. Csongor: PULSE (Villanások)Az elhagyatott urbánus terek, helyiségek, a járművek, gépek, eszközök különböző villogó jeleket bocsátanak ki, sok esetben emberi jelenlét nélkül is működnek, beláthatatlan ideig. A pulzálás életjelnek tűnik az élettelen környezetben, mely a periodikusan kibocsátott fények által kis időre megmutat, formát ad, majd újra elrejt valamit.

Szigeti G. Csongor: PULSE (Villanások)
A kiállítás megtekinthető: 2013. április 19. – május 26.
Megnyitó: 2013. április 19. 19:00
Megnyitja: Kaposi Dorka kurátor
Holdudvar Galéria
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés