bezár
 

art&design

2013. 04. 24.
Átvenné a főváros a Sziklakórház múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyen átvenné az államtól a Sziklakórház múzeumot a főváros – az erről szóló javaslatot szerdán egyhangúlag támogatta a Fővárosi Közgyűlés.
A Budai vár alatti, a II. világháború idején légoltalmi kórházként működő létesítmény önkormányzati tulajdonba kerülését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. támogatta a megelőző tárgyalásokon, a mostani határozat a konkrét igény benyújtását tartalmazza.
   
A közgyűjteményként működő Sziklakórház üzemeltetésére az MNV tavaly májusban ötéves bérleti szerződést kötött a Sziklakórház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, a bérlő mintegy 56 millió forint értékben végzett felújítási munkálatokat. A tulajdonosváltással a bérleti szerződés nem szűnik meg.
   
A térítésmentes átadáshoz az önkormányzat bekérte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetértő nyilatkozatát is. A nemzeti vagyonról szóló törvény értelmében az állam ingyen átruházhatja tulajdonjogát az önkormányzatra, a kérelemről a kormány dönt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés