bezár
 

art&design

2013. 04. 25.
Kiállítás a Riga szovjet kismotorról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy szovjet kismotor, a Riga, valamint a 10 éves Magyar Riga Motoros Klub mutatkozik be a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum pénteken nyíló új kiállításán.

A május 26-ig látható tárlaton öt működésképes motor látható és egy metszetelt jármű, amelyen a kismotor működési módját tanulmányozhatják az érdeklődők - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
   
A Riga motor a második világháború után fellendülő segédmotorkerékpár-gyártás szovjet változata lett, amelynek gyártását az 1950-es évek végén külföldi minták átvételével, de saját tervek alapján kezdték meg. A motorkerékpárok márkanevüket Lettország fővárosáról, Rigáról kapták. Exportcikként 1967-től kezdődően a volt szocialista országok közül szinte csak Magyarországra került típusaikból. 
   
A 300 fős Magyar Riga Motoros Klub tagjai immár egy évtizede kitartó munkával gyűjtik és javítják a megmaradt példányokat. A kiállításra a klub tagjainak gyűjteményeiből válogattak ki öt különlegesebb motort.
 

  


 
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés