bezár
 

art&design

2013. 04. 25.
Növénygraffiti-készítés a PLACCC Go programja keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Növénygraffiti-készítés a PLACCC Go programja keretében Rendhagyó, ingyenes programmal folytatódik április 28-án, vasárnap 15:00-tól a PLACCC Go rendezvénysorozat Budapesten. Művészek és városlakók közösen készítenek növénygraffitit és digitális USB-üzenőfalat a Duna-parton. Az akció a május 30. és június 4. között jelentkező PLACCC Csepel Fesztivál előzetes programja.
Kellemes sétával egybekötött formabontó szórakozást ígér a negyedik PLACCC Go nevű ingyenes program április 28-án, vasárnap Budapesten. Az érdeklődőket délután 3 órakor a Boráros téri HÉV-megálló infopultjánál szervezők és művészek várják, akikkel egy kis séta után új technológia alapú köztéri beavatkozásban vehetnek részt a Duna-parton.

A Green Dead Drop Csepel nevű pont egy nemzetközi városi fájlmegosztó hálózat része lesz, amely New York-ból indult hódító útjára. A lényege, hogy falakba, épületekbe, illetve utcai objektumokba USB pendrive-okat építenek be, amelyekre bárki feltölthet fájlokat, és ingyen letölthet onnan bármit. A pendrive-okon általában a környékről szóló információkat, fotókat, képzőművészeti, irodalmi alkotásokat, zenéket, üzeneteket osztanak meg egymással az emberek. A Dead Drops nemzetközi hálózathoz 2012 őszén Budapest is csatlakozott a Verbatim támogatásával. Az információcserén alapuló, anonim, offline adatrögzítő térképre hetedik budapesti helyszínként Csepel is rákerül. A vasárnapi esemény különlegessége, hogy a pendrive-ot egy környezetbarát növénygraffitibe ágyazzák be a résztvevők.
NövénygraffitiA PLACCC Go programjának résztvevői vasárnap délután a holland-magyar Space társulat tagjaival tölthetik fel az első tartalmakat a pendrive-ra. A művészek új színházi előadást készítenek elő, amit az egykori Csepel Művek gyárterületén mutatnak be május 30. és június 4. között a PLACCC Csepel Fesztiválon. A több mentális síkon zajló, izgalmas színházi produkció közben a kalandor kedvű közönség fülhallgatók és iPad-ek segítségével visszarepülhet majd a hetvenes évekbe.

A művészek az előadáshoz készült trailert, valamint háttéranyagokat töltenek fel a pendrive-ra, amelyekhez laptop vagy USB-átalakító kábel segítségével bárki hozzáférhet internetkapcsolat nélkül is. A fesztivál szervezői egyúttal arra kérik a városlakókat, hogy ők is osszák meg velük és egymással Csepelhez fűződő emlékeiket, képeiket, videóikat vagy írásaikat. Aki kedvet kap a telepítéshez, annak csupán egy readme.txt nevű szöveges fájlt kell feltöltenie a kihelyezett adathordozóra, amely az általa útjára indított mappákon kívül tartalmazza a Dead Drops projektleírását.

A Dead Drop Budapest hálózat alapító tagjai: MÜSZi – Művelődési Szint, Castro Bisztró, Fogasház, Toldi, Kisüzem, Szatyor Bár.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés