bezár
 

art&design

2013. 05. 03.
Művészetek utcája vasárnap Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabadtérre viszik a múzeumot vasárnap Győrött: a Művészetek utcája összművészeti fesztiválon különlegességeinek bemutatására, és a kollekciókhoz kapcsolódó szabadtéri foglalkozásokra invitálja az érdeklődőket a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum.
A fesztivál középpontjába az idén a gyűjtő áll - tájékoztatta Méhes Zsuzsanna, a múzeum kommunikációs munkatársa az MTI-t. Ismertetése szerint a múzeum a gyűjtők személyén keresztül akarja bemutatni néhány kiállítását, különleges kiállításrészletét.
 
Ezért is hívott a fesztiválra szakértőket, akiket az éremgyűjtésről, a képeslap- és a metszetgyűjtésről faggathatnak az érdeklődők. A gyűjtők bizonyára meggyőzik majd hallgatóságukat arról, hogy a gyűjtés mindig valamilyen értéket hoz létre. Kisebbet vagy nagyobbat, de a gyűjtőnek minden esetben fontosat.
   
Az interaktív standokon - amelyeknek a hagyományos helyszín, a Király utca tervezett felújítási munkálatai miatt ezúttal a közeli Bécsi kapu tér ad helyet - bemutatkozik egyebek között a Fruhmann-ház cserépkályha-történeti gyűjteménye, ahol lehetőséget teremtenek egy nagy múltú kézműipari technológia, a szériában gyártható kályhacsempék gipszformáinak tervezésére, kifaragására, majd az agyagnyomatok elkészítésére. 
   
Emellett az ügyes kezűek a maszk gipszmásolatok festését és a kollázs technikát is kipróbálhatják. Előbbihez példaként szolgálnak az ázsiai, az óceániai, az ausztrál és az afrikai néprajzi és iparművészeti tárgyak, köztük maszkok, amelyek a Patkó Imre-gyűjtemény részeként 1986-ban kerültek a győri múzeum tulajdonába. Ami pedig a kollázst illeti, annak kipróbálására a Vasilescu-gyűjteményhez tartozó Ország Lili-képek adhatnak inspirációt. A fesztivál képző- és iparművészeti programját koncertek és bábelőadások színesítik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

A Katona Klub előadása a Katona József Színház Sufnijában
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Nagy Zoltán: Szép csendben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés