bezár
 

art&design

2013. 05. 09.
Átadták a MÜPA fotópályázatának díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták csütörtökön a Művészetek Palotájában a ház által a 2013-2014-es évad tematikájához kapcsolódóan kiírt fotópályázat elismeréseit, és megnyílt a pályaművekből rendezett kiállítás.
A Müpa Ki vagyok én? címmel írt ki pályázatot főiskolások és egyetemisták számára. Az április 22-én zárult pályázattal a fiatalokat kívánták kreatív alkotómunkára sarkallni, hogy saját identitásukat elemezzék, különös tekintettel arra, hogy a kultúra, a művészet milyen szerepet tölt be személyes fejlődésükben. 
   
A beérkezett pályamunkákból a Korniss Péter fotóművész vezette zsűri harminckét egyedi képet, hét sorozatot, valamint tizenegy videoklipet tartott arra érdemesnek, hogy a Zászlótérben megrendezett kiállításon egy hónapon át a közönség számára is látható legyen.
   
"Harmadszor ért a megtiszteltetés, hogy a Müpa fotópályázata zsűrijében elnökölhetek. Az első téma, a ház megnyitásának ötéves évfordulója viszonylag könnyű volt, nagyon impozáns anyagot kaptunk. A második a Látóhatár, amely az évad mottójához, a horizonthoz kapcsolódott, kevésbé ihlette meg a jelentkezőket" - mondta el az MTI-nek Korniss Péter, aki szerint a fotópályázat témája elgondolkodtató és provokatív volt. 
   
A Ki vagyok én? kérdésre, amely az identitást veti fel, nagyon erős anyag érkezett. Martin Wanda Festmény-parafrázisok című sorozata ezen belül is kiemelkedett, méltán nyerte el a közönségdíjat is - hangsúlyozta a zsűri elnöke, aki üdvözölte, hogy a megmérettetésre az idén a főiskolások és egyetemisták mellett középiskolások is nevezhettek. 
   
Az egyedi képek kategóriában első lett Rácmolnár Milán Hasonló képek 1000 című fotójával, második helyen Vékony Balázs végzett az Állati ösztön? című képével. A harmadik Hegedüs Eszter lett az Art 2013 című fotójával. 
   
A fotósorozatok közül Martin Wanda Festmény-parafrázisait találták legjobbnak. Lakos Máté Család című szériájával a második, Bényi Andrea a Tükör elöl című sorozattal a harmadik díjra volt érdemes.
A videoklipek készítői közül Bajkó Péter az Él cíművel, Pap Johanna az Akikeresaztalál, valamint Pintér Tímea a Hangok a szélben cíművel nyert különdíjat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés