bezár
 

art&design

2013. 05. 09.
Még látogatható a Sajtófotó Kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jelentős érdeklődésre tekintettel az eredeti időponthoz képest nyolc nappal tovább, május 20-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban a XXXI. Magyar Sajtófotó Kiállítás és a Tisztelgés Hemző Károly előtt című kísérő tárlat - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.
A Magyar Sajtófotó Kiállítást a hagyományoknak megfelelően 2013-ban is a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által kiírt pályázat előzte meg, melyre ebben az évben 253 fotós 7751 képpel nevezett. A több mint 460 felvételt - köztük a Magyar Sajtófotó Pályázat mintegy 240 díjazott alkotását - felvonultató tárlat március 28-án nyílt meg a Nemzeti Múzeumban.
   
A Tisztelgés Hemző Károly előtt című kísérő kiállítás a 2012 novemberében elhunyt Táncsics Mihály- és Balázs Béla-díjas fotóművész munkáiból mutat be válogatást. Hemző Károly a magyar fotográfia mestereként az elmúlt hat évtized alatt a fotó számos műfajában alkotott maradandó műveket; a kamara-kiállítás ezt a nagy ívű pályát idézi meg több emblematikus és néhány eddig még soha be nem mutatott kép segítségével.
   
Szombaton és vasárnap, a Múzeumok majálisa alkalmából a sajtófotó kiállításra a belépőjegyek 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg - közölték a szervezők.
   
A kiállítás és kísérő tárlata június 20. és július 12. között Debrecenben, a Kölcsey Művelődési Központban lesz látható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Ari Aster: Fehér éjszakák
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés