bezár
 

art&design

2013. 05. 10.
Halász János: balhékeltés zajlik a Ludwig-ügyben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Senki nem bocsátotta el Bencsik Barnabást; a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) eddigi igazgatójának lejárt a mandátuma, az intézmény leendő vezetőjéről pedig még nem döntött az emberi erőforrás miniszter - mondta el a Kossuth Rádióban pénteken a kultúráért felelős államtitkár.
Halász János emlékeztetett: Balog Zoltán miniszter Bencsik Barnabás és a másik pályázó, Fabényi Júlia közül választja ki a kortárs múzeum leendő vezetőjét. A tárca mindenben a törvényeknek megfelelően jár el - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a sajtóban "balhékeltés" zajlik az ügyben.
   
A Lumúnak otthont adó Művészetek Palotájában (Müpa) az intézményvezetői kinevezések átláthatóbbá tételéért és a Ludwig Múzeum pályázati anyagának nyilvánosságra hozataláért csütörtök óta demonstráló Összefogás a Kortárs Művészetért csoport akciójáról Halász János úgy vélekedett: "akik tüntetnek, félre vannak vezetve, nem tudják, miről van szó".
   
Az államtitkár értékelése szerint "a Lumú nem teljesít túlságosan jól", 2009 óta folyamatosan csökken ugyanis az intézmény látogatószáma, esténként, a Müpa koncertjeinek kezdésekor ugyanakkor nincs nyitva a múzeum, ezen változtatni kellene - taglalta.
   
Mint közölte, a Ludwig Alapítvány képviselője a következő héten érkezik Budapestre, hogy egyeztetést folytasson az igazgatói pályázatról. "Fontos, hogy egy jó nemzetközi hálózat része a mi (Ludwig) múzeumunk" - jegyezte meg Halász János, hozzátéve ugyanakkor: a bécsi Ludwig Múzeum (Mumok) legutóbbi vezetőváltásakor az osztrák kulturális miniszter döntött az igazgatóról, bírálóbizottság nélkül.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés