bezár
 

art&design

2013. 05. 15.
Fellini után szabadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vescot Kft. május 16-án rövid, mentorprogramra épülő művészeti kiállítással ünnepli 8 és feledik születésnapját, amelynek témája Fellini 8 és fél című korszakalkotó filmje.
Ha egy rendező egyszerűen a számot használja cím gyanánt, nehezen értelmezhető másképp, mint a film lázadásaként a címadás hendikepje és a cím diktatúrája ellen. Olyan, mintha a film címe ez lenne: "Film" – és tényleg, a forgatókönyv alcíme "Film comico". Nyolc és fél – a puszta sorszám éppen a mű besorolhatatlanságára utal. Mintha a rendező azt mondaná: a címadás megkerülésével (vagy elhalasztásával?) ezt a filmet kivettem tulajdonképpeni műveim sorából; és valóban, ez a film kivétel – egyszerre kevesebb és több mint egyike az életmű darabjainak. Ez a cím a valósághoz való viszonyában, hagyományos műalkotásként való létmódjában teszi kérdésessé azt, amit jelöl.A Vescot Kft. a korábbi évekbeli hagyományain változtatva ez alkalommal születésnapját összeköti a társadalmi szerepvállalással, s a Fellini-film címét megidéző tematikus tárlatot rendez. Ebben az évben pályakezdő vizuális művészeknek nyújt lehetőséget karrierjük elindításához. Kiállító művészek: Gálfi Eszter, Herman Patrik, Nagy Gergely, Bernhard Bálint és Novák Márton.

A kiállító művészek mentorálását Auth Attila grafikus művész, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa és Vanyúr István szobrászművész végezte. A kiállítás szervezője Ács Sarolta, az IBS harmad éves művészet-menedzsment szakos hallgatója. A tárlat fővédnöke a Magyar Iparszövetség elnöke, Dr.Vadász György ügyvezető elnök. A kiállítás csak május 17-én és 18-án tekinthető meg a Magyar Iparszövetség Irodaházában (Budapest, 1146, Thököly út 58-60.).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Voicingers workshopok Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés