bezár
 

art&design

2013. 05. 15.
Fellini után szabadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vescot Kft. május 16-án rövid, mentorprogramra épülő művészeti kiállítással ünnepli 8 és feledik születésnapját, amelynek témája Fellini 8 és fél című korszakalkotó filmje.
Ha egy rendező egyszerűen a számot használja cím gyanánt, nehezen értelmezhető másképp, mint a film lázadásaként a címadás hendikepje és a cím diktatúrája ellen. Olyan, mintha a film címe ez lenne: "Film" – és tényleg, a forgatókönyv alcíme "Film comico". Nyolc és fél – a puszta sorszám éppen a mű besorolhatatlanságára utal. Mintha a rendező azt mondaná: a címadás megkerülésével (vagy elhalasztásával?) ezt a filmet kivettem tulajdonképpeni műveim sorából; és valóban, ez a film kivétel – egyszerre kevesebb és több mint egyike az életmű darabjainak. Ez a cím a valósághoz való viszonyában, hagyományos műalkotásként való létmódjában teszi kérdésessé azt, amit jelöl.A Vescot Kft. a korábbi évekbeli hagyományain változtatva ez alkalommal születésnapját összeköti a társadalmi szerepvállalással, s a Fellini-film címét megidéző tematikus tárlatot rendez. Ebben az évben pályakezdő vizuális művészeknek nyújt lehetőséget karrierjük elindításához. Kiállító művészek: Gálfi Eszter, Herman Patrik, Nagy Gergely, Bernhard Bálint és Novák Márton.

A kiállító művészek mentorálását Auth Attila grafikus művész, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa és Vanyúr István szobrászművész végezte. A kiállítás szervezője Ács Sarolta, az IBS harmad éves művészet-menedzsment szakos hallgatója. A tárlat fővédnöke a Magyar Iparszövetség elnöke, Dr.Vadász György ügyvezető elnök. A kiállítás csak május 17-én és 18-án tekinthető meg a Magyar Iparszövetség Irodaházában (Budapest, 1146, Thököly út 58-60.).

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés