bezár
 

art&design

2013. 05. 22.
Katona Szabó Erzsébet bőr- és papírkollázsai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész bőr- és papírkollázsaiból nyílik kiállítás Pécsett, a Cella Septichorában szombaton.
Katona Szabó Erzsébet textilművész, a Gödöllői Iparművészeti Műhely vezetője elmondta az MTI-nek, hogy nem mindennapi térben állíthatja ki mintegy 30 munkáját. Mivel bőrrel dolgozik és a bőr elnyeli, illetve érdekesen visszasugározza a fényt, ügyelnie kellett arra, hogy a sírkamrában a szürke kövek között és a betonfalakon érvényesüljenek a művek.
   
Shakespeare szonettjeinek ihletésére készített mintegy 10-12 papírkollázst állít ki úgy, hogy a munkák nincsenek bekeretezve, plexi-lapokon vannak és lebegnek a térben az ódon kövek között - magyarázta.
   
A 17 bőrmunka közül látható lesz az Ereklyék című, nagy méretű, 3-szor 3,10 méteres, áttört bőrből 13 éve készült műve. Emellett újabb munkáiból is bemutat néhányat, mint a tenger, a sziget és a zöld természet, ezeken a kék és a zöld szín dominál. Erre a témára készült például az Örvény című 1 méterszer 1,10 méteres, a Tengerszem című és a Térbelépő végtelen kompozíció részleteit bemutató munka. 
   
Visszaidézte Shakespeare szülőhelyét, az angliai Stratford-upon-Avon házait és a végtelen mezőt, ez az utazása és a látvány inspirálta az Avoni táj - Múzsát termett című bőrképét.
   
Katona Szabó Erzsébet beszélt arról is, hogy a megnyitóra elkészül az új katalógus, amely végig vezet mintegy 25 év munkásságán Husz Mária esztéta tanulmányával. A kiállítást - amely június 23-ig tart nyitva - N. Dvorszky Hedvig művészettörténész nyitja meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés