bezár
 

art&design

2013. 05. 22.
Új helyszínekkel bővül a történelmi emlékhelyek köre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kormány döntése alapján öt új helyszínnel bővül a történelmi emlékhelyek köre - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkársága az MTI-t szerdán.
Mint írják, mostantól a pécsi székesegyház a püspöki palotával és a középkori egyetemmel; a tihanyi bencés apátság; a sólyi református templom; a szécsényi ferences kolostor; valamint a budapesti Wesselényi utcai Hősök Temploma és az ehhez tartozó sírkert is történelmi emlékhelynek minősül. Így összesen 42 történelmi emlékhely van Magyarországon.
   
"Történelmi emlékhely a kulturális örökség védelméről szóló törvény értelmében olyan kiemelkedő jelentőségű épített vagy természeti helyszín lehet, amely nemzetünk vagy valamely hazánkban élő nemzetiség történelmében meghatározó jelentőséggel bír, így erősíti nemzeti identitásunkat, összetartozásunkat" - olvasható az összegzésben.
   
A történelmi emlékhelyek listájára már korábban felkerült például az esztergomi és a visegrádi vár, a szegedi Dóm tér, a nagycenki Széchenyi-kastély, Budapesten a Batthyány-örökmécses, az Andrássy út 60. és a Corvin köz is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés