bezár
 

art&design

2013. 05. 23.
Pénteken búcsúztatják Király Tamás divattervezőt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken délelőtt 10 órakor kísérik utolsó útjára Király Tamást divattervezőt Gyöngyösön, az Alsóvárosi temetőben - tudatta a család ügyvédje csütörtökön az MTI-vel.
Magyarország egyik legismertebb divattervezőjét április 7-én olyan súlyosan bántalmazták budapesti lakásában, hogy a helyszínen életét vesztette.
Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét.

"Korai munkáit a szigorú geometriai formák jellemezték, később fordult egy csillogó stílus felé és aranyozott, valamint ezüst laméból készült kreációkat alkotott. Valamennyi alkotása kézi készítésű. Úgynevezett divatkorzókat is rendez Budapest belvárosában" - olvasható a divattervező blogján, a www.kiralyfashion.blogspot.hu oldalon.
   
A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Egyetlen kelet-európai résztvevőként Vivienne Westwooddal is bemutathatta kreációit. Riport- és portréfilmet készített róla a BBC, a ZDF és a TV5 csatorna. Tárgyiasult álmait minimalistának, konstruktivistának lehet nevezni, olyannak, amely a giccs titokzatos világához tartozik. A Stern német hetilap "divatpápának" nevezte őt - áll a honlapon. 
   
Legutóbb március 22-én és 23-án volt divatbemutatója Budapesten az Elle Fashion Show keretében a Millenáris parkban. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés