bezár
 

art&design

2013. 05. 23.
Nemzetközi divatshow-val zárul a Gombold újra! Közép-Európa pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású nemzetközi divatshow keretében zárul júniusban a Design Terminál harmadik alkalommal meghirdetett öltözéktervezési pályázata, amely idén a Gombold újra! Közép-Európa címet kapta.
A Central European Fashion Days az öltözéktervezési pályázat döntőjének, szakmai konferenciának, magyar tervezők vásárának és a régió országaiból meghívott tervezők bemutatójának ad otthont június 7. és 9. között a Millenáris B csarnokában.
   
Mint azt Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója csütörtökön elmondta, a Design Terminál célja, hogy Budapestet a közép-európai régió kreatív ipari fővárosává tegye. Hozzátette: a divat olyan nemzetközi nyelv, amely alkalmas arra, hogy segítségével hazánk és egész Közép-Európa értékeit megmutassuk a nemzetközi nyilvánosságnak. 
   
Az idén Közép-Európa témájára épülő Gombold újra! pályázat döntő zsűrizésére június 7-én, pénteken kerül sor zártkörű rendezvény keretében. A május 17-én és 18-án lezárult tervzsűrizést követően összesen húsz tervező kapott lehetőséget arra, hogy összemérje tudását és tehetségét a verseny utolsó szakaszában.
   
A döntő zsűrijének tagja mások mellett Hal Rubenstein, az amerikai InStyle magazin divatszerkesztője és egyik alapító szerkesztője, Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Luu Anh Tuan vietnámi származású magyar divattervező és Sebestyén Márta világhírű magyar népdalénekes.
   
A rendezvény keretében június 8-án szakmai konferencia kezdődik, amely kerekasztal-beszélgetések és előadások formájában fog boncolgatni olyan kérdéseket, hogy mitől lehet jellegzetes a közép-európai divat és hogyan tudnak hatékonyan piacra lépni a fiatal magyar vállalkozások. A nap folyamán magyar tervezők munkáit felvonultató dizájnvásár várja a látogatókat. 
   
Böszörményi-Nagy Gergely elmondta: a rendezvényre meghívták Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország legizgalmasabb és már bizonyított fiatal tervezőit, hogy bemutassák legújabb kollekcióikat. Az este fénypontja pedig a Gombold újra! Közép-Európa pályázat divatbemutatója és eredményhirdetése lesz. 
   
A stratégiai igazgató kiemelte: a rendezvény igazi különlegessége lesz a június 9-ére, vasárnapra meghirdetett zárt körű buyer nap, amelyen most először látogat Budapestre a nemzetközi divatipar felvásárlói krémje.
A buyerek egy helyen, egyszerre láthatják az egész régió felhozatalát, így megéri számukra eljönni - vélekedett Böszörményi-Nagy Gergely, hozzátéve, hogy a felvásárlók nem csupán a kifutón látott darabokat, hanem a tervezők szélesebb repertoárját is szemügyre vehetik és magukkal a dizájnerekkel is találkozhatnak.
   
A júniusi rendezvény teljes jegybevétele az Ökomenikus Segélyszervezethez kerül, azon hosszú távú stratégiai együttműködés első állomásaként, amelyet a Design Terminál és a szervezet kötött egymással.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés