bezár
 

art&design

2013. 05. 28.
Nyitott lesz az idei Ludvig Nemzetközi Művésztelep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindennapos látogatási lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek idén a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban, a 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelepen, ahol kilenc nemzet alkotói képviseltetik magukat.
A vasárnap nyíló művésztelepre a magyar résztvevőkön kívül idén bolgár, spanyol, orosz, osztrák, német, román, maláj és belarusz-belga művészek, összesen 35-en fogadták el a meghívást - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Ludvig Klára, a telep szervezője.

Hozzátette, hogy egy fiatal grúz meghívottjuk - aki a világban sokfelé képviseli hazáját - vízumproblémák miatt hétfőn kénytelen volt lemondani a részvételét.
   
Malajziából ugyanakkor három festőművész is érkezik, vezetőjük, Peter Liew tájfestő ráadásul azt kérte, hogy ne a telepen, hanem különböző zalai helyszíneken alkothasson. A művész mindemellett tanulmányozni is szeretné a zalai művésztelep működését, szándékai szerint ugyanis hazájában hasonló alkotótábort szervezne.
   
Az 1999 óta rendszeresen megtartott művésztelep ezúttal mindennap nyitott lesz, a június 9-ei hivatalos nyílt napon kívül - egy kirándulós napot kivéve - minden délután örömmel fogadják az érdeklődőket. A látogatók figyelmére számítanak június 6-án, Székács Zoltán festőművésznek, a nagykanizsai Magyar Plakátházban tartandó kiállításmegnyitóján, valamint 9-én Pindroch Csaba és Verebes Linda Színházi jelenetek című előadásán a kendlimajori telepen.
   
Ludvig Klára az MTI kérdésre elmondta: idén is a festészet számít majd a "legerősebb" művészeti ágnak, de keramikusok és szobrászművészek is alkotnak majd két héten át.
   
A 21. Ludvig Nemzetközi Művésztelep zárókiállítását június 15-én nyitják meg, Vitéz Ferenc művészeti író és a Nagykanizsai Fúvószenekar közreműködésével.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés