bezár
 

art&design

2013. 06. 08.
Magyar fal-, tér- és minitextilek kiállítása Berlinben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Textilvarázs Magyarországról címmel nagyméretű fal- és tértextileket, valamint minitextileket mutat be gyűjteményéből a Szombathelyi Képtár a berlini magyar nagykövetségen június 12-től.
Czukor József nagykövet meghívására 17 darab nagy méretű fali- és tértextilt, valamint 31 minitextilt válogatott a képtár a gyűjteményéből és rendezi meg a nagykövetségen a bemutatót, amely július 31-ig lesz látható - mondta Cebula Anna, a képtár igazgatója az MTI-nek.

A tárlaton kiállítják Péreli Zsuzsa Egy kercaszomori búcsú emlékére című faliképét, és Solti Gizella kárpitját is, amelynek különlegessége, hogy Ferenczy Noémi (1890-1957) gobelinművész megmaradt fonalaiból szőtte. Látható lesz Szenes Zsuzsa Gázálarc és Labirintus című munkája, Polgár Rózsa Szövött metaforák című textilje vagy Sütő Éva szombathelyi művész Ave Savaria című zászlaja.

A Szombathelyi Képtár 40 éve gyűjti a textilmunkákat. Eleinte biennálékon mutatkoztak be, később triennálékon állították ki falikárpitjaikat és minitextiljeiket a témával foglalkozó magyar és külföldi kortárs művészek. A képtár minitextil kollekciója páratlan Európában - hangsúlyozta Cebula Anna.

A textilkiállítást Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója nyitja meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Julian Fellowes: Downton Abbey
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés