bezár
 

art&design

2013. 06. 10.
Tintoretto-festményre bukkantak a londoni Victoria és Albert Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korábban egy másik festőnek tulajdonított képet azonosítottak a 16. századi Jacopo Tintoretto itáliai mester munkájaként a londoni Victoria és Albert Múzeumban - számolt be a felfedezésről a BBC hírportálja.
A The Embarcation of St. Helena in the Holy Land (Szent Ilona hajóra száll a Szentföldön) című képet egészen a legutóbbi időkig Tintoretto kortársának, Andrea Schiavonénak tulajdonították. A festmény új vizsgálata azonban feltárta, hogy a kép egyike Tintoretto három festményből álló sorozatának, amely azt a legendát ábrázolja, hogy hogyan találta meg Szent Ilona Jézus keresztjét. 
   
A tévedés annak a munkának a során derült ki, amelynek keretében katalogizálják az Egyesült Királyságban található európai olajfestményeket.
A Nice (National Inventory of Continental European Paintings)-projekt során eddig több mint ezer festmény részletes adatait tették közzé online.

A katalogizálás 22 ezer 19. század előtti európai olajfestményt érint, amelyek Nagy-Britannia különböző közgyűjteményeiben találhatók.
   
A Szent Ilona hajóra szállását ábrázoló festményt 1865-ben vásárolta meg a Victoria és Albert Múzeum. A sorozat két további darabja, a The Discovery of the True Cross (A szent kereszt felfedezése) és a St. Helen Testing the True Cross (Szent Ilona vizsgálja a szent keresztet) amerikai képtárakban található.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés