bezár
 

art&design

2013. 06. 10.
Tintoretto-festményre bukkantak a londoni Victoria és Albert Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korábban egy másik festőnek tulajdonított képet azonosítottak a 16. századi Jacopo Tintoretto itáliai mester munkájaként a londoni Victoria és Albert Múzeumban - számolt be a felfedezésről a BBC hírportálja.
A The Embarcation of St. Helena in the Holy Land (Szent Ilona hajóra száll a Szentföldön) című képet egészen a legutóbbi időkig Tintoretto kortársának, Andrea Schiavonénak tulajdonították. A festmény új vizsgálata azonban feltárta, hogy a kép egyike Tintoretto három festményből álló sorozatának, amely azt a legendát ábrázolja, hogy hogyan találta meg Szent Ilona Jézus keresztjét. 
   
A tévedés annak a munkának a során derült ki, amelynek keretében katalogizálják az Egyesült Királyságban található európai olajfestményeket.
A Nice (National Inventory of Continental European Paintings)-projekt során eddig több mint ezer festmény részletes adatait tették közzé online.

A katalogizálás 22 ezer 19. század előtti európai olajfestményt érint, amelyek Nagy-Britannia különböző közgyűjteményeiben találhatók.
   
A Szent Ilona hajóra szállását ábrázoló festményt 1865-ben vásárolta meg a Victoria és Albert Múzeum. A sorozat két további darabja, a The Discovery of the True Cross (A szent kereszt felfedezése) és a St. Helen Testing the True Cross (Szent Ilona vizsgálja a szent keresztet) amerikai képtárakban található.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés