bezár
 

art&design

2013. 06. 12.
Pályázat az Esterházy Művészeti Díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét pályázni lehet az Esterházy Művészeti Díjra a 40 év alatti magyar kortárs festőművészeknek a www.esterhazy-muveszeti-dij.hu internetes oldalon, a határidő szeptember 30.
Az előzsűrizés keretében a független zsűri az online pályázatok alapján legfeljebb húsz továbbjutót kiválaszt. A második fordulóba jutottak október 18-tól kapnak írásbeli értesítést - értesítette az ausztriai, kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány szerdán az MTI-t.
    
A beadott pályaművek végső zsűrizése november 3-án Budapesten lesz. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjkiosztást november 21-én a Szépművészeti Múzeumban tartják. A díj főszponzora az Uniqa Konszern.
A pályázatot kétévente írja ki az alapítvány. A 2009-ben megalapított Esterházy Művészeti Díjjal a kortárs festészetben alkotó fiatal, tehetséges művészek támogatása és pályafutásuk elindítása a cél.

Az egyenként 5000 eurós díjat kétévente, legfeljebb kettő és legalább három, 40 év alatti magyar művésznek ítéli oda a független szakmai zsűri, amelynek elnöke Hegyi Lóránd, a Saint-Etienne-i Modern Művészeti Múzeum főigazgatója.
    
A díjat 2009-ben a Borsos-Lőrinc alkotópárnak, Siegmund Ákosnak és Horváth Dánielnek, 2011-ben Király Andrásnak, Szabó Ábelnek és Karácsonyi László Attilának ítélte oda a szakmai zsűri.
   
A kortárs művészet támogatása az Esterházy Contemporary program keretében a család 19. századig végzett mecénási és műgyűjtő tevékenységének folytatása.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
irodalom

A hétköznapok reménytelenségének bája A hétköznapok reménytelenségének bája
Lydia Davis: Az annyi mint, Libri, 2019.
irodalom

A művészet létjogosultsága A művészet létjogosultsága
Átadták az Arany Medál-díjakat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés