bezár
 

art&design

2013. 06. 16.
Múzeumok éjszakája - Motorok, terepasztal és versenyek a Közlekedési Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Taxi kiállítás és különleges BMW motorok várják a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a látogatókat, az Afrikai-Magyar Egyesület programjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődök az Öntödei Múzeumban június 22-én, a múzeumok éjszakáján.
A Közlekedési Múzeumban az estet a gödi Németh László Általános és Művészeti iskola ütőegyüttese nyitja, majd a Mesekocsi színház bábosai, bohócai szórakoztatják a gyerekeket. A közönség megtekintheti egyebek mellett az 1970-es évek játékait, valamint a 100 éves fővárosi taxi történetét bemutató kiállításokat. A nagy terepasztalon kívül a megújult emeleti terepasztal is várja a látogatókat, ezen az éjszakán a vonatok folyamatosan járnak - közölte a múzeum az MTI-vel.

A BMW Motoros Baráti Kör a BMW motorkerékpár gyártás 90. évfordulója tiszteletére negyven motort vonultat fel az elsőtől a legutolsó típusig. A BMW motorgyártás teljes történetét bemutató alkalmi kiállítást szakkönyvek, poszterek és prospektusok is színesítik. A parkolóban KRESZ pálya, valamint különféle versenyek - kerékcsere, autós és kerékpáros ügyességi - várják az érdeklődőket.

Kihelyezett programként az érdeklődők ezen a napon szakmuzeológus vezetésével tekinthetik meg a Szabadság hídi vámházban berendezett budapesti Duna-hidakat bemutató tárlatot. Találkozó a pesti oldalon, a híd északi vámházánál lesz.

Az Öntödei Múzeum vendégként az Afrikai-Magyar Egyesület mutatkozik be kézműves foglalkozásokkal és afrikai szabósággal. Gyurácz Andrea, A szőke nő kalandjai Afrikában című könyvek szerzője fényképes útibeszámolót tart, majd tanzániai táncosok és zenészek előadása várja a nézőket.

A 11. múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal. A felnőttek 1500, a 6-18 év közötti gyermekek 600 forintért válthatnak karszalagot, amely valamennyi intézménybe és a különjáratokra is érvényes.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés