bezár
 

art&design

2013. 06. 19.
Plakátkiállítás: Végképp eltörölni!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háromszáz plakáton keresztül idézi fel az 1949 és 1989 közötti korszak propagandáját az OSA Archívum Centrális Galériájában csütörtöktől látható, Végképp eltörölni... című kiállítás, amelyhez a szocialista rendszert éltető filmválogatás is kapcsolódik.
"A haza javára, a magad hasznára jegyezz békekölcsönt!"; "Mosd meg a gyümölcsöt! A mosatlan gyümölcs fertőző betegségeket terjeszt!" - olvasható majd többek között a Centrális Galéria kiállítóterében, ahol a pártállami korszak politikai propagandájának dokumentumai, a követendő életformát, közerkölcsöt, életmódot hirdető poszterek, valamint a korszakban bemutatott filmeket vagy más kulturális eseményeket propagáló hirdetmények egyaránt helyet kapnak - tájékoztatta az MTI-t szerdán az OSA Archívum.
   
A plakátokhoz kapcsolódó filmválogatás az 1949-es sztálini alkotmány elfogadásától az 1980-as évek közepéig szemléz a szocialistának nevezett rendszert éltető, a szocialista építőmunka családias idilljét, folyamatos sikereit ünneplő dokumentum- és propagandafilmekből.
   
Mint a szervezők közölték, a kiállítótérben brosúrák, népszerűsítő kiadványok, előadások, ünnepi szónoklattervezetek magyarázzák a sztálini alkotmány forradalmi jelentőségét. A kiállított dokumentumokat a 2010-ben elfogadott Nemzeti Egyetértés Nyilatkozata és a 2011-ben elfogadott Nemzeti Hitvallás passzusai "színesítik" - közölték a július 28-ig látogatható tárlat szervezői.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés