bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Szombaton rendezik a Tűzzelvassal fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizedik alkalommal rendezi meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Tűzzelvassal fesztivált Székesfehérváron; a szombati rendezvény középpontjában ezúttal az ollókészítés, ollójavítás lesz.
A fesztivált a magyar kézművesség megőrzése céljából hívták életre tíz évvel ezelőtt. A június 22-ei eseményen ismét részt vesznek az ország legkiválóbb késesei, kovácsai, fegyverkovácsai és tőrösei, hogy népszerűsítsék mesterségüket és a hagyományosan kézimunkával, kiváló nyersanyagokból készített minőségi, díszes magyar termékeiket.
   
A Rác utcai skanzenben idén az olló jut főszerephez: Nagy István kés- és ollókészítő előadást is tart az ollók használatáról és javíttatásáról. A programból kiemelkedik még a csirkehús feldolgozásához használt eszközök bemutatója és a borotvakészítés rejtelmeiről szóló előadás. A szervezők tájékoztatása szerint birkanyírás és lópatkolás is színesíti majd a látnivalókat.
   
Az egyesület szorosan együttműködik a székesfehérvári szerb nemzetiségi önkormányzattal, így a Rác utcai szerb ortodox templom kertjében felállított színpadon zenés-táncos előadások, az I. András Lovagrend bemutatója és egyéb programok várják a vendégeket. A Múzeumok éjszakája programsorozat keretében a templom éjjel 2 óráig nyitva áll a látogatók előtt, akik szerb ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés