bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Udvardi Erzsébet képei a Biblia Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Udvardi Erzsébet idén elhunyt Kossuth-díjas festőművész képeiből nyílik kiállítás pénteken Budapesten a Biblia Múzeumban, a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai központjában.
A szeptember 27-ig látható tárlatot a felújítás alatt álló múzeum állandó kiállítási terében rendezik meg. A kollekcióban Udvardi Erzsébet Teremtés-sorozatát állítják ki: a teremben hatalmas, négyméteres kép fogadja a látogatót, a mű csillagot ábrázol, közepén a Teremtő arcmása, mellette hat festmény a teremtés hat napját szimbolizálja - mondta Tímár Gabriella, a múzeum igazgatója az MTI-nek.
   
A kiállításon még hét Udvardi-alkotás tekinthető meg, köztük Pál apostol befejezetlen képe, amelyet már nagybetegen, ülve festett a művész. Egy másik Pál apostolt ábrázoló képe is látható lesz vitrinben, ezt a munkát újságíró férjének festette, hogy Pál védelmezze őt, mert az apostol az újságírók védőszentje.
   
Vígh Tamás szobrászművész Udvardi Erzsébetről az ötvenes években készített bronz portréja szintén szerepel a kiállításon, amelyre magyar és angol nyelvű katalógus is készült.
    
A tárlatot Bogárdi Szabó István református püspök nyitja meg, közreműködik Timár Sára Junior Prima-díjas népdalénekes.
   
Udvardi Erzsébet 1958-tól Badacsonytomajon élt, munkásságában benne van a balatoni táj, az ott élő emberek és választott szűkebb hazája, Badacsony.

Egyházművészeti alkotásainak állandó témája volt a Biblia, az Ó- és az Újszövetség, a szentek élete. Festett biblikus vázlatokat, oltárképeket, amelyek a környék templomait és kápolnáit díszítik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés