bezár
 

art&design

2013. 06. 20.
Múzeumok éjszakája: segít a BKK
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idén is csatlakozik a múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz: szombaton 18 órától éjjel 2 óráig szerte a városban a helyszíneket összekötő múzeumi járatok közlekednek hatféle útvonalon.
A múzeumi belépőként szolgáló, egész éjszakára mindenhová érvényes karszalagok ingyenes utazásra jogosítanak a BKK járatain: a múzeumi járatokon egész éjszaka, a többi, megszokott tömegközlekedési járaton szombaton este 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig utazhatnak a karszalaggal rendelkező utasok. A belépőket a BKK jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni - tájékoztatta a közlekedési vállalat az MTI-t.
   
A megszokott járatokon felül hat rendkívüli járatot indít a vállalat szombaton. A Nyugati pályaudvarról indul a Hősök tere, Andrássy út érintésével közlekedő járat és az Óbudára közlekedő, valamint a Szentendrére közlekedő autóbusz. A Deák Ferenc térről indul a Budai Vár és a Margit körút érintésével közlekedő és a Ludwig Múzeumhoz, valamint a budafoki Szent István térhez közlekedő járat, a Népligetből pedig az Üllői út, az Andrássy út és a Városliget érintésével közlekednek a buszok.
   
Ezeken a vonalakon csak a múzeumok éjszakájára érvényes karszalaggal lehet utazni, más utazási okmányok ezekre a buszokra nem érvényesek.
Az éjszaka rendezvényeihez kapcsolódva idén is indulnak nosztalgia villamosok a városban: a Kiskörúton, a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között három nosztalgia villamos ingázik: a századfordulós hangulatot idéző 436-os és 611-es pályaszámú, illetve a hatvanas éveket idéző 2624-es várja az érdeklődőket.
    
A múzeumi járatok, a villamosok menetrendje és egyéb utazási információk a www.bkk.hu oldalon részletesen megtekinthetők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés