bezár
 

art&design

2013. 06. 24.
A Heineken sörök csomagolásának innovatívan újrahasznosítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Váratlanul erős mezőnnyel találkozott a zsűri a Heineken és a Design Terminál formatervezési pályázatán. A május elején meghirdetett versenyre jelentkezők feladata az volt, hogy a Heineken sörök csomagolását innovatívan újrahasznosítva alkossanak olyan látványelemeket, amelyek világszerte a vendéglátóhelyek díszei lehetnek.
A nemzetközi szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15 alkotást a "Gombold Újra!" – Central European Fashion Days rendezvénysorozat látványos záróeseményén mutatták be szombat este a Millenárison. Sörösrekeszekből épített minikert, több száz zöld üvegből összeálló óriás csillár és a zene ritmusára interaktívan világító, óriási "sör equalizer" is szerepel azok között az alkotások között, amelyeket a pályázatra küldtek be az alkotók az elmúlt hetekben.
Beltéri látványterv"Mind a Diák, mind pedig a Szenior kategóriában nagyon kreatív ötletek születtek, igazán élvezetes volt a zsűrizés. Külön öröm volt látni, hogy a fenntarthatósági szempontokra is mennyire odafigyeltek a pályázók. Globális márkaként a Heineken mindig is fontosnak tartotta a helyi kezdeményezéseket, ezért is volt nagyon izgalmas számomra ez a felkérés." – nyilatkozta Mark van Iterson, a Heineken nemzetközi dizájn koncepciójáért felelős menedzser. Azt is hozzátette, hogy már a tavaszi palacktervezési pályázat zsűrizésekor is felfigyelt a magyar tehetségekre, akik közül többnek az alkotása is bekerült a Milánói Dizájnhéten kiállított munkák közé.

A mostani pályázat szakmai zsűrije olyan szaktekintélyekből állt, mint Cosovan Attila a MOME Vizuális Kommunikáció Tanszékének tanára, Boronkay Linda Ausztráliában élő nemzetközi díjas belsőépítész, Mark van Iterson a Heineken arculatának felelőse, Ács Zoltán a Design Terminál kreatív igazgatója és Színi Béla több ismert budapesti szórakozóhely tulajdonosa, aki azt is vállalta, hogy a legjobban sikerült alkotások megvalósításához biztosítja a helyszínt a nemrég megnyílt Hello Baby bárban.

A Heineken és a Design Terminál nem először működik együtt. Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója elmondta: "Mind a Design Terminál, mind a Heineken számára fontos a minőség és a kreativitás. Az eddigi együttműködések is bebizonyították, hogy Magyarországon szerencsére egyikből sincs hiány. Bármilyen, elsőre talán elszálltnak tűnő feladattal is lepjük meg a pályázókat, mindig briliáns megoldásokkal válaszolnak. Úgy gondolom, hogy a "Gombold Újra!" – Central European Fashion Days 2013-as rendezvénysorozatának egyik legérdekesebb színfoltja ez a pályázat." A legjobban sikerült alkotásokat augusztusban a Design Terminálban is kiállítják. A látványterveket addig is bárki megtekintheti az interneten.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés