bezár
 

art&design

2013. 06. 24.
Autista lány grafikái
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szeptember végén Budapesten megrendezendő X. Nemzetközi Autizmus Kongresszus közönsége előtt is bemutatják Mihálykó Tamara autizmussal élő alkotó Én, Te, Ők... című tárlatát, amely jelenleg a budapesti Klauzál13 Könyvesbolt és Kortárs Galériában látható.
A Mosoly Otthon Közhasznú Alapítvány (MOHA) által szervezett tárlaton Mihálykó Tamarának, a miskolci Szimbiózis Alapítvány lakójának mintegy 500 rajzból álló grafikai sorozatát mutatják be. A fiktív naplóként is értelmezhető képek témája a házasság, a barátság, az emberi kapcsolatok, helyszínei, például a felújított lakás vagy a diszkó - közölte az alapítvány az MTI-vel.
   
A július 21-ig látható kiállítás az AutisticArt elnevezésű képzőművészeti program keretében jött létre. Az autizmussal élők tehetséggondozását és vizuális fejlődését a MOHA 2010 óta képzőművészek bevonásával végzi. A program alatt több tehetséget fedeztek fel és több mint ezer műalkotást, két országos kiállítást és négy jótékonysági aukciót szerveztek.
   
Az alapítvány célja, hogy elérhetőbbé, megismerhetőbbé és szerethetővé tegyék a sokak számára idegen és megközelíthetetlen világot, az autizmust.
Az autizmussal élő gyermekeket és felnőtteket segíti országszerte 12 lakóotthon üzemeltetésével és az ott folyó művészeti terápia szervezésével a 2007-ben megalapított MOHA.

A lakóotthonokban nemcsak emberhez méltó teljes életet élhetnek az autizmussal élők, hanem a művészeti terápiának köszönhetően kibontakoztathatják tehetségüket is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés