bezár
 

art&design

2013. 06. 24.
A mezőszemerei művésztelep alkotóinak kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először állítanak ki Budapesten a 12. mezőszemerei Nyílt Tér Vizuális Művészeti Alkotótelep résztvevői szerdától a Godot Galériában.
Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész elmondta az MTI-nek, hogy Kónya Réka performerrel már 13 éve szervezi a művésztelepet falujában, a Heves megyei Mezőszemerén. 
   
A Godot Galériában a tavaly a telepen dolgozó kilenc művész állítja ki alkotásait. A kiállító művészek között van Bukta Imre, Erdei Krisztina, Fátyol Viola, Király Gábor, Margit Szabolcs, Mátrai Erik, Nagy István, Pajor Kristóf és Szirtes János.
   
A művésztelep a kéthetes időszak alatt 10-12 művésznek tud szállást és étkezést nyújtani. A Mezőszemerei Civil Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával működteti a művésztelepet - ismertette Bukta Imre.
Arról is beszélt, hogy sokműfajú művésztelepről van szó, dolgoznak ott festők, szobrászok, intermédiával foglalkozók és fotósok is. Mivel Mezőszemerén nincs turizmus, a falu éli a hétköznapi életét, így a művészek kizárólag a motívumokra koncentrálhatnak - magyarázta. 
   
Bukta Imre az alkotókat művészeti teljesítményük alapján választja ki és hívja meg a telepre. Az idén már 13. alkalommal rendezik meg a művésztelepet Mezőszemerén augusztus második felében, mert a faluban akkor zajlik a betakarítás, ami érdekes lehet a művészeknek. A bemutatkozás egymásnak és az érdeklődőknek úgy történik, hogy a ház melletti csűrben a művészek vetített képes előadást tartanak magukról és munkásságukról. 
   
A mezőszemerei művésztelep eddigi beszámoló tárlatait Egerben, a Kis zsinagógában tartották. A mostani kiállítás a Godot Galériában július 5-éig tart nyitva - tette hozzá Bukta Imre.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés