bezár
 

art&design

2013. 06. 25.
UniCredit Tehetségprogram
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették kedd este a fiatal festők számára kiírt UniCredit Tehetségprogram - a kortárs művészetért pályázat eredményét a budapesti B55 Kortárs Galériában, ahol a díjazottak műveiből kiállítás is nyílt.
A győztes Galambos Áron, a második Csernátony Lukács László és a két harmadik helyezett, Kaliczka Patrícia és Zékány Diána mellett nyolc további tehetség - Bajkó Dániel, Debreczeni Imre, Dobó Bianka, Kiss Antónia Zsanett, Kusnyár Evelin, Rácz Noémi, Szakszon Imre és Téglássy Anna - kapott egyszeri alkotói elismerést. 
   
Gíró-Szász Krisztina, az UniCredit Tehetségprogram vezetője a díjátadón elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is több mint száz pályamű érkezett a tehetségkutató programra.

"A 23 és 33 év közötti fiatal festőknek az Unicredit pályázatán kívül kevés olyan lehetőségük van ma Magyarországon, amelyen összemérhetik tehetségüket" - hangsúlyozta.
  
A 2012-ben elindított tehetségkutató program pályáztatását idén megkönnyítették azzal, hogy egyszerűsítették a pályázati adatlapot, valamint kizárólag elektronikus úton fogadták a pályamunkákat.
  
Bővítették a jelentkezők körét is. Idén már az Eszterházy Károly Főiskola - Vizuális Művészeti Tanszék (EKF), valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Karának (BKF) hallgatói, valamint az ott végzett 23-33 év közötti fiatalok is jelentkezhettek - ismertette.
   
A pályaművek értékelését végző kuratórium is kibővült 2013-ban, a térség kortárs művészetét jól ismerő nemzetközi szakértővel, a Londonban élő Jean Neallel és a külföldön is elismert kortárs festő, Bodoni Zsolt csatlakozásával. 
   
Giró-Szász Krisztina elmondta, hogy a tavalyi győztesnek, Pinczés Józsefnek több önálló és csoportos kiállítása nyílt az eredményhirdetés óta, Jakatics-Szabó Veronika pedig jelenleg önálló tárlaton mutatkozik be a budapesti Műcsarnok Mélycsarnokában. 
   
Sipos József az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a fiatal tehetségeknek a bankcsoporton keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is megmutassák tehetségüket. Készül egy olyan angol nyelvű kiadvány a nyertes pályamunkákból, amelyet az Unicredit csoport több országban is meg fog jelentetni, valamint a csoport évről évre megrendezett nemzetközi kiállításának válogatásba is bekerülnek a díjazott alkotások.
   
A kezdeményezést azzal a céllal indította útjára tavaly a névadó bank, hogy új tehetségeket segítsen hazai és nemzetközi sikerhez, másrészt, hogy felhívja a figyelmet a műtárgypiacban meglévő hosszú távú lehetőségekre.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Jonathan Levine: Csekély esély


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés