bezár
 

art&design

2013. 06. 26.
Izraeli tiltakozás az UNESCO ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az izraeli külügyminisztérium tiltakozott a jeruzsálemi világörökségi helyszínen folyó izraeli tevékenységet elítélő UNESCO-határozat ellen.
A szervezet Világörökség Bizottsága jelenleg is tartó kambodzsai ülésszakán - Jordánia és a Palesztin Hatóság nyomatékos kérésére - egy Jeruzsálem miatt Izraelt ostorozó határozatot fogadott el.
   
Ebben elítélte egy látogatóközpont és egy a Siratófalhoz tartó lift építésének terveit, valamint az óvárosban folyó régészeti feltárásokat, mondván, azok ártanak a Templomhegy tetején, a Mecsetek terén lévő muzulmán szent helyeknek. Azzal is megvádolták a zsidó állam hatóságait, hogy az Óvárosról szóló fontos információkat elmulasztottak átadni a bizottságnak.
   
Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint a határozatban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 2011-ben vette fel Palesztinát teljes jogú tagjává, azóta az izraeli és a palesztin tisztviselők Jeruzsálem ügyeiben az UNESCO keretein belül is küzdenek egymással.
   
Jeruzsálem óvárosa és a városfal 1981-ben került fel a világörökségi listára Jordánia javaslatára, 1982 óta a veszélyeztetett helyszínek között szerepel.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés