bezár
 

art&design

2013. 06. 27.
Nemzetközi peformansz fesztivál Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy húsz olasz, belga, francia, lengyel, spanyol és magyar képzőművész performanszait mutatják be a 2B Galéria által szervezett nemzetközi fesztiválon péntektől vasárnapig Budapesten három helyszínen.
Péntek este a 2B Galériában indul A Perfomedia 2013 című három napos eseménysorozat. Szombaton az A38 Hajón Shozo Shimamoto (1928-2013) japán avantgárd képzőművésznek, a mail art műfaj egyik úttörőjének tiszteletére rendezett emlékesten mutatkoznak be a külföldi és a magyar művészek. Vasárnap a budapesti Kiscelli Múzeumban Robin Crozier (1936-2001) brit képzőművész munkásságával kapcsolatos akciók lesznek láthatók.
   
Böröcz László, a 2B Galéria vezetője az MTI-nek elmondta, hogy Emilio Morandi olasz és Swierkiewicz Róbert magyar képzőművész tavalyi kezdeményezésére jött létre idén a nemzetközi performansz fesztivál. Olaszországban és Magyarországon is többször szerepelt együtt közös kiállításon a két művész, akiket régi barátság köt össze - tette hozzá a galéria vezetője, hangsúlyozva, hogy mindketten széles nemzetközi művészeti kapcsolatrendszerrel rendelkeznek. 
   
A galéria vezetője kiemelte: a képzőművészeten belül külön műfajnak számít a performansz, amely egy olyan húsz-huszonöt perces ritkán szöveges alapú vizuális esemény, amelynek főszereplője, rendezője és dramaturgja is maga a képzőművész.
   
Böröcz László hangsúlyozta: a fesztiválon spontán szerveződnek majd az előadások, a produkciók sorrendje nem kötött. "Lesz olyan akció, amelyet több helyszínen is bemutatnak" - összegezte az eseményt a galéria vezetője.
Magyarországot Swierkiewicz Róbert mellett Szkárosi Endre és Ladik Katalin képviselik.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés