bezár
 

art&design

2013. 07. 05.
Drog- és alkoholteszt a velencei gondolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kötelező kábítószer- és alkoholteszt bevezetését tervezi a velencei gondolások szövetsége tagjainak szabálysértő magatartása miatt.
Velence lakosai és a turisták is jelezték már, hogy a Canal Grande csatornáin dolgozó gondolások közül nem egy a munkájához és a városhoz is méltatlan magatartást tanúsított. Ezt bizonyította az Il Gazzettino helyi napilap által megírt eset, amikor két gondolás megalázó tréfából alsónadrágra vetkőztette egyik társát és az erről készült felvételt az internetre is feltette.
   
Nicola Falconi, a gondolásokat tömörítő szervezet elnöke bejelentette a szakmában dolgozók ellenőrzésének szigorítását. Falconi az olasz sajtónak hangsúlyozta, hogy ugyanazt a meglepetésszerűen végzett drog- és alkoholtesztet kívánják alkalmazni, amelynek többek között a velencei vaporetto hajók vezetőit vetik alá vagy a szárazföldi sofőröket.
 
A teszt bevezetését még a velencei önkormányzatnak is meg kell szavaznia.
A Velencében dolgozó több mint négyszáz gondolás mostanáig védett szakmai kategóriának számított. A gondolásigazolvány megszerzéséhez többfordulós vizsgát kell teljesíteni, amely eddig társadalmi elismerést és tekintélyt is biztosított a város jelképeinek számító hajósoknak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés