bezár
 

art&design

2013. 07. 08.
A tájábrázolás remekei a Déri Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A természeti és a városi táj képzőművészeti megjelenítését dolgozza fel a debreceni Déri Múzeum csütörtökön megnyíló, Magányos táj című tárlata, amelyen mások mellett Szinyei Merse Pál, Csontváry Kosztka Tivadar, Ország Lili és Bukta Imre munkáit is kiállítják.
A hazai közgyűjteményekből és magánszemélyektől válogatott klasszikus és kortárs képzőművészeti anyag a táj sokszínű művészi feldolgozását mutatja be.
   
A táj fogalmát - például a klasszikus tájfestészetet vagy a városi tájábrázolást - a képzőművészeti műfajok széles skálája öleli fel a szobrászattól az installációművészeten keresztül a különböző új médiumok használatáig - közölte Vajland Judit, a Déri Múzeum sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
   
A kiállításon egyaránt megjelenik a klasszikus 19. századi tájfestészet, mint a 21. századi metropoliszi lét videón történő ábrázolása.
   
A tárlat végigkalauzolja a látogatót az 1800-as évek színpompás plein air festményei, a 20. századi drámai, borongós hangulatú tájképei és a modernista törekvések, valamint a 21. századi urbanista, olykor utópista alkotások között.
   
A szeptember 29-ig látogatható Magányos táj című tárlaton jelen lesznek Barcsay Jenő, Bálint Endre, Bukta Imre, Czene Márta, Csontváry Kosztka Tivadar, Egry József, Fehér László, Ferenczy Károly, Ferenczy Zsolt, Gellér B. István, Gyenis Tibor, Hollósy Simon, Kondor Attila, Kondor Béla, Konkoly Gyula, László Dániel, Lengyel András, Lóránt János Demeter, id. Markó Károly, Nagy Gabriella, Nagy Gábor György, Németh Marcell, Ország Lili, Süli-Zakar Szabolcs, Szabó Ábel, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos, Tóth Angelika, Vajda Lajos, Vaszary János és Vásárhelyi Zsolt munkái.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
Voicingers workshopok Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés