bezár
 

art&design

2013. 07. 08.
Magányos táj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magányos táj – Tájábrázolás a természeti tájtól a városi tájig a magyar képzőművészetben címmel nyílik időszaki kiállítás július 11-én 17:00-tól a debreceni Déri Múzeumban.
A "saját" klasszikus és kortárs képzőművészeti anyagból kiindulva válogattak össze izgalmas és fontos műalkotásokat hazai közgyűjteményekből és magánszemélyektől, szem előtt tartva a kiállítás célját: a táj sokszínű művészi feldolgozásának bemutatását.
Magányos tájA táj fogalmát a klasszikus tájfestészettől a városi tájábrázolásig a képzőművészeti műfajok képviselői széles skálán dolgozták fel a szobrászattól az installáció művészeten keresztül a különböző új médiumok használatáig. A Déri Múzeum kiállításán látható munka a klasszikus, 19. századi tájfestészetből és a 21. századi metropoliszi lét videón történő ábrázolásából is. A 19. századi színpompás plein air festmények mellett jól megférnek a 20. századi drámai, borongós hangulatú tájképek, a modernista törekvések és a 21. századi urbanista, olykor utópista alkotások 2013. szeptember 29-ig, hétfő kivételével naponta 10:00 és 18:00 között.

A Déri Múzeum több helyszínén látható kiállításán az alábbi művészektől tekinthetünk meg alkotásokat: Barcsay Jenő, Bálint Endre, Bukta Imre, Czene Márta, Csontváry Kosztka Tivadar, Egry József, Fehér László, Ferenczy Károly, Ferenczy Zsolt, Gellér B. István, Gyenis Tibor, Hollósy Simon, Kondor Attila, Kondor Béla, Konkoly Gyula, László Dániel, Lengyel András, Lóránt János Demeter, id. Markó Károly, Nagy Gabriella, Nagy Gábor György, Németh Marcell, Ország Lili, Süli-Zakar Szabolcs, Szabó Ábel, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos, Tóth Angelika, Vajda Lajos, Vaszary János, Vásárhelyi Zsolt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés