bezár
 

art&design

2013. 07. 08.
Rendhagyó koreai kulturális eseménysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Koreai Kulturális Központ július közepén megrendezi a Koreai Hullám elnevezésű eseménysorozatot, amelynek helyszíne a MOM Kulturális Központ lesz.
A július 15-ével kezdődő, tradicionális és modern kulturális értékeket bemutató előadássorozat egy hétig tart. A széles spektrumú műsorkínálat már most sok érdeklődő figyelmét felkeltette, nem is beszélve arról, hogy a látogatók minden előadást – beleértve egy fashion show-t és több táncelőadást is – teljesen ingyen tekinthetnek meg.
Koreai HullámAz eseménysorozat a hivatalos dátumnál pár nappal korábban kezdődik – ami tökéletesen passzol a nyári fesztiválokon tapasztaltakhoz –, ugyanis egy több mint 10 napig tartó hanbok kiállítás nyitja meg és zárja is a rendezvényt. A hanbok – ami egy koreai tradicionális viselet – nagy tiszteletnek örvend az ázsiai országban. Kulturális értéke szinte felbecsülhetetlen a koreai emberek szemében, ugyanis nem csak érzelmeket, illetve gondolatokat fejeznek ki vele, de elhunyt szeretteiknek is emléket állítanak. Az eseménysorozatra Korea egyik híres hanbok tervezője, Kim In-ja érkezik hazánkba és egy fashion-show keretén belül mutatja be legszebb ruhakölteményeit.

Az eseménysorozat további kiemelkedő programjai közé tartozik egy nemzetközi táncverseny területi döntőjének megrendezése. Ezen a táncversenyen – ahol egy koreai popsztár által előadott koreográfiát kell színpadon megjeleníteni – kíváló képességű magyar és külföldi k-pop háttértáncosok fognak táncparkettre lépni. Céljuk, hogy a döntőt megnyerve, képviselhessék a régiót Koreában, és harcba szálljanak a végső győzelemért a Gangwon-ban megrendezett nagyszabású fináléban. A megmérettetésre július 19-én reggel 10 órától kerül sor a MOM Kulturális Központ Nagyszínpadán.

A táncverseny után sem áll meg az élet, ugyanis a délután folyamán kezdetét veszi egy 3 részből álló művészeti bemutató, ahol mind a tradicionális mind a modern koreai tánckultúrába bepillantást nyerhet a nagyérdemű. Először 17:40-től Shin Yong-gu kápráztatja el közönségét a modern "Álomtöredékek összefonodása" című interaktív performanszával. A produkció bonyolult művészi alakzatokat tartalmaz, de a zenés-táncos műsorszám senkinek sem fog csalódást okozni.

A modern előadás után visszakanyarodunk a múltba és egy tradicionálisan koreai környezetben találjuk majd magunkat. Az est egyik fénypontja – a fashion-show mellett – a Koreai Táncművészeti Akadémiáról érkező művészek előadása lesz. A műsor során olyan hagyományos hangszerekkel, tánclépésekkel és népdalokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek a koreai kultúra alapját adják. Közülük több is Korea szellemi és kulturális örökségének a részét képzi. Az előadóművészek között találhatunk egyetemi néptánc oktatót és zeneművészeti professzort is, amely arra enged következtetni, hogy a bemutató magas színvonalt fog képviselni.

A 19-ei eseménysorozat a már korábban említett hanbok divatbemutatóval fog zárulni. Csak úgy, mint az aznapi többi előadás, ez is a MOM Kulturális Központ Nagyszínpadán kap helyet és feltehetőleg ez az esemény fogja a legtöbb nézőt vonzani a rendezvényre.

A Koreai Hullám 22-én ér véget egy tradicionális workshoppal, aminek két fő motívuma egy táncos kardoktatás és egy hagyományos koreai kézműves foglalkozás lesz. A Koreai Kulturális Központ minden érdeklődőt szeretettel vár erre a különleges rendezvénysorozatra, mely kulturális esemény megrendezésére nem mindennap adódik alkalom.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés