bezár
 

art&design

2013. 07. 15.
Nemzetközi képzőművészeti alkotótábor Sopronban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi képzőművészeti alkotótábor nyílt hétfőn Sopronban. Az egyhetes rendezvényen a magyar alkotókon kívül osztrák és német festők, grafikusok vesznek részt.
Az alkotómunka fókuszában az idén a soproni barokk emlékek és a város tornyai állnak – mondta Keresztény Richárd, a programot szervező Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke az MTI-nek.    

A Bécsből, Grazból és a németországi Bambergből érkezett művészek a budapesti és a soproni művésztársakkal bejárják a műemléki belvárost és ellátogatnak Sopronbánfalvára is. Élményeket, benyomásokat gyűjtenek, amelyeket a helyszínen és a táborozók számára kialakított alkalmi műteremben dolgoznak fel.     

A tábor lényege, hogy ismert festőművészek és a pályájuk elején járó kezdők együtt dolgoznak, ismereteket, tapasztalatokat cserélnek. Az elkészült alkotásokat közös kiállításon tárják az érdeklődők elé pénteken a várkerületi galériában – fogalmazott a társaság elnöke.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Simon Longman: Rozsda, avagy minden vérünk benne szárad
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés