bezár
 

art&design

2013. 08. 08.
Városi méhészet nyílik Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország első városi méhészete nyílik augusztus 22-én a budapesti Hősök terén, a Műcsarnok hátsó teraszán.
Az Új Múzeum Méheknek elnevezésű szokatlan kulturális tér három makettszerű termébe a méhek berepülhetnek, a látogatók pedig kívülről nézhetik meg a rendhagyó kiállításokat, megismerkedhetnek a méhek életével és a közösségi mézet is megkóstolhatják. A múzeum a méhtársadalom működését kutatja, valamint a méhek és az emberi társadalom összefüggéseire hívja fel a figyelmet - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A múzeum szeptember 30-ig látogatható csütörtöktől vasárnapig 14 és 18 óra között. Az érdeklődőket magyar és idegen nyelvű tárlatvezetésekkel, valamint beszélgetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel és családi programokkal várják. A tárlatvezetésekre a korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés ajánlott. A részletes programokról a városi méhészet blogján és Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Az alapötlet a frankfurti székhelyű finger művészcsoporttól származik, amelynek tagjai - Florian Haas és Andreas Wolf - az elmúlt években Németország több nagyvárosában alakítottak ki közösségi méhészeteket és indítottak el úgynevezett vegyes méhészcsoportokat.

A budapesti kísérlet július elején kezdődött csaknem 40 különböző korú, hátterű és élethelyzetű érdeklődő bevonásával. A csoport tagjai Tornyossy Csaba okleveles méhész vezetésével és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai támogatásával a nyáron a méhészkedés és a mézkészítés alapjaiba nyerhettek betekintést és közösen gondozzák az állatkákat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés