bezár
 

art&design

2013. 08. 12.
A szervezett bűnözéstől elkobzott festmények
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy, a helyi alvilághoz közel álló vállalkozótól elkobzott festményekből nyílt kiállítás a dél-olaszországi Reggio Calabriában.
Mindössze két euróba kerül a belépőjegy a Reggio Calabria múzeumában látható kiállításra. A város így kívánja jelezni, hogy a törvénytelenül szerzett pénzből vásárolt festmények a helyi közösség tulajdonává váltak - írta a La Repubblica című lap. 
   
Többek között Salvador Dalí (1904-1989), Renato Guttuso (1911-1987), Giorgio De Chirico (1888-1978), Antonio Ligabue (1899-1965) és Luciano Fontana (1899-1968) alkotásai kerültek a múzeumba. A 20. századi gyűjteményt az olasz rendőrség 2009-ben foglalta le Gioacchino Campolo calabriai vállalkozó lakásaiban.

Azóta az olasz jegybank páncélszekrényeiben őrizték a most kiállított képeket.
    
A jelenleg tizenhat éves börtönbüntetését töltő Campolo a helyi alvilág, a 'ndrangheta megbízásából a dél-olasz szerencsejáték-piacot működtette: a félkarú rablóként is emlegetett nyerőgépekkel négyszáz millió eurós vagyonra tett szert. Campolo nevére 260 ingatlant jegyeztek be Reggio Calabriában, Róma és Párizs központjában. Ezen kívül műkedvelő is volt, értékes festményeket vásárolt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon

Más művészeti ágakról

irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés