bezár
 

art&design

2013. 08. 12.
A szervezett bűnözéstől elkobzott festmények
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy, a helyi alvilághoz közel álló vállalkozótól elkobzott festményekből nyílt kiállítás a dél-olaszországi Reggio Calabriában.
Mindössze két euróba kerül a belépőjegy a Reggio Calabria múzeumában látható kiállításra. A város így kívánja jelezni, hogy a törvénytelenül szerzett pénzből vásárolt festmények a helyi közösség tulajdonává váltak - írta a La Repubblica című lap. 
   
Többek között Salvador Dalí (1904-1989), Renato Guttuso (1911-1987), Giorgio De Chirico (1888-1978), Antonio Ligabue (1899-1965) és Luciano Fontana (1899-1968) alkotásai kerültek a múzeumba. A 20. századi gyűjteményt az olasz rendőrség 2009-ben foglalta le Gioacchino Campolo calabriai vállalkozó lakásaiban.

Azóta az olasz jegybank páncélszekrényeiben őrizték a most kiállított képeket.
    
A jelenleg tizenhat éves börtönbüntetését töltő Campolo a helyi alvilág, a 'ndrangheta megbízásából a dél-olasz szerencsejáték-piacot működtette: a félkarú rablóként is emlegetett nyerőgépekkel négyszáz millió eurós vagyonra tett szert. Campolo nevére 260 ingatlant jegyeztek be Reggio Calabriában, Róma és Párizs központjában. Ezen kívül műkedvelő is volt, értékes festményeket vásárolt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
Pinter-darab a Radnóti Színházban, Alföldi Róbert rendezésében
A MI kapcsolata a művészetekkel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés