bezár
 

art&design

2013. 08. 13.
Bővül a soproni Központi Bányászati Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az év végéig elkészül az interaktív technikatörténeti látványtár a soproni Központi Bányászati Múzeumban. A közgyűjtemény legújabb állandó kiállítása az energia felhasználásának történetét mutatja be az ókortól napjainkig - mondta Bircher Erzsébet igazgató.
A látványtár kialakítására 49 millió forintot nyertek el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programból. A múzeum új részlegében a legmodernebb technológiát vetik be: mozgó, megfogható modellek, kipróbálható tárgyak, berendezések segítségével mutatják be a látogatóknak, hogy mitől is működtek egykor, és mitől működnek napjainkban a különféle gépek, technikai berendezések. 
   
A látványtár a szakemberek reményei szerint minden korosztály technikatörténet iránti érdeklődését felkelti majd.
   
Az alapítványi múzeumként működő intézmény ismeretgyarapító programjain - amelyekre 17 millió forintot nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program két pályázatán - idén közel kétezren vettek részt Sopronból és a környező településekről.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés