bezár
 

art&design

2013. 08. 14.
Római kori villa Szerbiában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy és jól megépített 4. századi római kori villa maradványaira bukkantak régészek Nyugat-Szerbiában, Valjevo körzetében.
Az építmény hétezer négyzetméteres. Radivoje Arsic régész, a valjevói örökségvédelmi hivatal munkatársa elmondta a Vecernje Novosti című belgrádi lapnak, hogy a feltárt villa az egyik legnagyobbnak számít Szerbiában és Délkelet-Európában.
   
Az archeológusok értékelése szerint a villa a 4. század elején, Konstantin császár uralkodása idején épülhetett, és valószínűleg magas rangú tulajdonosának nyaralója volt.
   
"Föltártunk konyhát, a gazdasági épületet, és most keressük a nappalit, amelyben biztosan mozaikpadló is volt, és feltételezzük, hogy emeletes villáról van szó" - tette hozzá Arsic. 
   
A villa annak az egykori útnak a közelében van, amely Srebrenicából vezetett a Rudnik-hegyre.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Bánkitó, fesztiválemlék
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés