bezár
 

art&design

2013. 08. 14.
Fotókiállítás nyílt a Hortobágyról Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A karneváli hét és a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) létrejöttének 40 éves évfordulója keretében nyitották meg a Varázslatos Magyarország - Csodálatos Hortobágy című fotókiállítást kedden a debreceni Kölcsey központban.
Pajna Zoltán (Fidesz), Debrecen alpolgármestere a kiállítás kapcsán felidézte a megyeszékhely és Hortobágy évszázados kapcsolatát, mai együttműködését a természeti értékek védelmében.
   
Szilágyi Gábor, a HNP igazgatója utalt arra, hogy a jubiláló nemzeti park rendhagyó módon ünnepel: társakat, együttműködő partnereket keres annak jegyében, hogy "természeti kincseinkre, természeti értékeinkre vigyázni kell".
   
Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat alapítója emlékezetett rá: három évvel ezelőtt azzal a céllal indították a fotópályázatot, hogy népszerűsítsék a nemzeti parkok természeti szépségeit, csodálatos adottságait és folyamatos pályázati lehetőséget biztosítsanak a természetfotósoknak.
   
A debreceni kiállításon bemutatott csaknem száz, főként a Hortobágyi Nemzeti Parkban készült felvételt szeptember 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Kölcsey központban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés