bezár
 

art&design

2013. 08. 14.
Nemzetközi művésztelep nyílt Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerdán kezdődött és augusztus 21-én ér véget a II. Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep, amelyet idén Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója jegyében rendeznek meg az egri Vitkovics-házban.
A művésztelep létrehozásának hosszú távú célja a különböző művészeti ágak közös megjelenésének elősegítése, valamint a "civil érdeklődők" bevonása – mondta Tatár Gabriella, a művésztelepet szervező Pinceszínház Eger Művészeti Közhasznú Egyesület vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: egyesületük negyvennyolc intézménnyel áll kapcsolatban, közülük tizenkettő fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozik.
   
Rázsi Botond egri alpolgármester közlése szerint a város a művésztelepet támogatásra érdemes, fontos kezdeményezésnek tartja. Szeretnék, ha az idei táborban Gárdonyi Géza személyisége is megjelenne – tette hozzá. Az alpolgármester szólt arról is, hogy október 17-én, Gárdonyi Géza emléknapján "nyílt" festőversenyt szeretne rendezni a város, melynek középpontjában az író személyisége, munkássága állna.
   
Dányi Oszkár, a Pinceszínház Egyesület társvezetőjének tájékoztatása szerint a Győrfi András vezette művésztelep munkájában Magyarország több városából, Németországból, Belgiumból és Oroszországból vesznek részt alkotók, mintegy tucatnyian.
   
A város több pontján lehet látni festőket és szobrászokat szerdától a Vitkovics-házon kívül is. Csütörtökön - a Gárdonyi-megemlékezés kapcsán - az Egri Várban a művészek és fogyatékkal élő gyermekek közös látványfestésen vesznek részt. Az itt született munkák közül kettőt szombaton az Érsekkertben, egy színházi gálaelőadás keretében tartandó jótékonysági árverésen értékesít az egri Pinceszínház, a befolyó összeget az egri Szalaparti Módszertani Intézmény Aranykapu Alapítványa kapja.
   
Pénteken a Szépasszony-völgybe települ ki a tábor, este fél 9-től pedig az Érsekkertben a Vadászat című művet állítja színpadra a Pinceszínház.
  
Augusztus 20-án a Vitkovics-házban nyílik kiállítás a művésztelepen készült munkákból.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés