bezár
 

art&design

2013. 08. 21.
Egy jó balatonfüredi aukció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felülmúlta a várakozásokat a balatonfüredi Vaszary-villában a Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció; több mint háromszázan vettek részt az aukción és a kiállított 250 műtárgy fele elkelt - tájékoztatta a Pintér Aukciósház tulajdonosa az MTI-t szerdán.
Pintér Péter elmondta: a kiállított alkotások között klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs művek, festmények, ezüstök, plakátok, műtárgyak, különleges Zsolnay-kerámiák és szobrok szerepeltek, a kortárs és klasszikus darabokat egyaránt vásárolták, a pár tízezer forintos tételtől a több milliósig.
   
Pintér Péter értékelése szerint a piac kezdi visszaszerezni a bizalmat.
A legérdekesebb licit a galériatulajdonos szerint Bondor Csilla Hét csónak című festményére ment, ezt a 130 ezer forintos kikiáltási árral szemben 850 ezerért vették meg, ami kortárs alkotásnál ritka.
   
Csók István Züzü a parton című festménye az 1,6 milliós kikiáltási árról 3,6 millióra emelkedett, Egry József Derül (Badacsony) című képéért 5,5 millió forint helyett 6,5 milliót fizettek - közölte a galériatulajdonos.
   
Megjegyezte, az utolsó öt tétel, amelyet katalóguson kívül vittek az aukcióra, mind elkelt: az Egry munkásságában igazi ritkaságnak számító faragott fa önportré, a Napba néző, ugyancsak tőle a Badacsonyi képek, illetve az Önarckép című festmény, Borsos Miklós 1941-es Buba című márvány portréja és Szentgyörgyi István Kígyóbűvölő nő című bronz szobra.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive

Más művészeti ágakról

irodalom

A hétköznapok reménytelenségének bája A hétköznapok reménytelenségének bája
Lydia Davis: Az annyi mint, Libri, 2019.
Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
irodalom

A művészet létjogosultsága A művészet létjogosultsága
Átadták az Arany Medál-díjakat
Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés