bezár
 

art&design

2013. 08. 22.
Nevezetességek újultak meg Széchenyi falujában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több nevezetesség megújult Széchenyi falujában, Nagycenken európai uniós támogatással. Megszépült egyebek között a Széchenyi Múzeumvasút és a kisvasút skanzen, a Szent István Plébániatemplom, valamint a Széchenyi Mauzóleum.
Hidasi Andrea, a projekt kommunikációs munkatársa az MTI-nek elmondta: a turisztikai attrakciófejlesztésben együttműködő négy konzorciumi partner: a GYSEV Zrt., a katolikus plébánia, továbbá az önkormányzat és egy vendéglátó vállalkozás nyerte el a 186 millió forintos támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az összességében 233 millió forintos fejlesztéshez. Ebből a forrásból a GYSEV Zrt. felújította a Széchenyi Múzeumvasutat és a kisvasút skanzen mozdonyait.
   
Információs táblákat is elhelyeztek a skanzen területén, amelyek a kisvasút történetről tájékoztatják a látogatókat. A Széchenyi Mauzóleumot, továbbá a Szent István Plébániatemplomot a római katolikus plébánia hozatta rendbe. Megoldották a templom akadálymentesítését, a templomkertben pedig Széchenyi István örökségéhez fűződő élményparkot létesítettek. A nagycenki önkormányzat település-szerte többnyelvű tájékoztató táblákat állított, amelyek a község valamennyi turisztikai látványosságára felhívják a vendégek figyelmét.
   
Ugyanez a célja a Nagycenket bemutató háromnyelvű turisztikai kiadványnak, amelyet ugyancsak az önkormányzat jelentetett meg. A vendéglátással foglalkozó Cenki Gastro Team Kft. a múzeumvasút Széchenyi kastélyhoz közeli végállomásának felvételi épületét alakította át vendéglátóhellyé. A konzorciumi partnerek célul tűzték ki, hogy Nagycenk turisztikai arculatát meghatározó látványosságok között összeköttetést teremtenek, és ezzel segítik a vendégeket a község értékeinek felfedezésében – mondta Hidasi Andrea.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
A zuhanás sokkja a MáSzínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés