bezár
 

art&design

2013. 08. 25.
Kézműves és iparos – folytatódik az Értékpárok szakmai rendezvény
Szeptember 3-án új témával érkezik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kézműves és iparos – folytatódik az Értékpárok szakmai rendezvény Szeptember 3-án folytatódik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata, az Értékpárok – Dizájn más szemmel. Ezúttal a "Kézműves és iparos" fogalompár köré épülnek majd a prezentációk, Fodor Lóránt DLA, Godena-Juhász Attila, Héder János és Merényi Dániel osztják majd meg tapasztalataikat a témában. A prezentációkat ezúttal is egy kötetlenebb beszélgetés követi majd.
Ikarus, Orion, Ganz, MOM – csak néhány az eltűnt magyar márkák közül, amelyek dizájntermékeit valaha mindenki ismerte az országban. Van-e ma Magyarországon megfelelő gyártói és kereskedelmi háttér az ipari formatervezéshez, vagy elsősorban kézműves dizájnnal lehet és érdemes foglalkozni? Hogyan boldogul egy tervező, aki magára vállalja a magányos manufakturális munkát itthon, és milyen fejlődési lehetőség vár arra, aki nemzetközi jelentőségű dizájnközpontokban alkot sokadmagával? Igaz, hogy valódi megmérettetés csak nemzetközi közegben adódik? Valóban hozzáadott érték a kézművesség? Netán megbízhatóbb a tömeggyártott dizájntermék? Mit jelent manapság az egyediség a dizájner, és mit a vásárló szempontjából?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ a szeptember 3-ai Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. A négy meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Fodor Lóránt DLA, formatervező és a BME egyetemi docense, Godena-Juhász Attila divattervező, a USE unusedtól, Héder János belsőépítész a Manooitól, illetve Merényi Dániel grafikus, a Merényi Bicycles kerékpártervezője.

A kedd esti előadás célja, hogy a meghívott szakemberek segítségével betekintés adjon az ipari formatervezés hazai kereteibe és annak működési hátterébe.

A szeptember 3-ai Értékpárok 19 órakor kezdődik a margitszigeti Holdudvarban. A beszélgetést Batta Barnabás moderálja majd.

Értékpárok – Dizájn más szemmel: Kézműves és iparos

Időpont: 2013. szeptember 3. 19h
Helyszín: Holdudvar, Margitsziget
Belépő nincs.

Résztvevők:
  • Fodor Lóránt DLA formatervező, egyetemi docens (BME Gép- és Terméktervezés Tanszék)
  • Godena-Juhász Attila divattervező (USE unused)
  • Héder János belsőépítész (Manooi)
  • Zoltai Judit iparművész (Manooi)
  • Merényi Dániel grafikus, kerékpártervező (Merényi Bicycles)
Esemény: 
https://www.facebook.com/events/706072152740843/
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés