bezár
 

art&design

2013. 08. 26.
Első világháborús családi emlékeket gyűjt a XX. Század Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A XX. Század Intézet az első világháborúval kapcsolatos fényképek, képeslapok, naplók, valamint személyes történetek, visszaemlékezések gyűjtésébe kezd.
Az intézet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy 2014-ben lesz az első világháború kitörésének századik évfordulója. A tudományos intézet ennek alkalmából várja azok jelentkezését, akiknek a háborúval kapcsolatosan bármilyen fotóanyag, képeslap, napló, illetve személyes történet, életút, anekdota, visszaemlékezés áll a rendelkezésére.
   
Kiemelték: a képek és a családtörténeti emlékek összegyűjtésének az a célja, hogy bemutassa az első világháborúnak azt az arcát, amely befolyással volt nemcsak az akkori magyar családok mindennapi életére, de az utókorra is.
   
A dokumentumokat a XX. Század Intézet címére (1122 Budapest, Határőr út 35.) és a felhivas@elsovilaghaboru.com email címre lehet elküldeni.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés